P1-poort

vrijdag 12 januari 2024

De slimme elektrameter in uw gebouw ook op afstand uitlezen? Dit kan nu met ons nieuwe toestel LHi110 van DNIL uit Zweden.

Vanaf nu is het ook mogelijk de slimme elektrameter van de netbeheerder uit te lezen via de P1-poort in combinatie met onze diensten en LoRaWAN. Elke slimme elektrameter voor kleinverbruik (tot maximaal 3x80A) is voorzien van een zogenaamde P1-poort. Via deze poort kunnen de meterstanden of spanning en stroom worden uitgelezen. Ook de slimme gasmeter wordt via deze module uitgelezen.

Is in een gebouw waar wij onze diensten reeds aanbieden op basis van het LoRaWAN-protocol een slimme elektrameter aanwezig voor bijvoorbeeld de algemene voorzieningen, dan kan deze ook door ons uitgelezen worden. De meterstanden worden dan via onze portal B.One Gallery weergegeven en elke 10 minuten verwerkt.

Is er juist meer behoefte van het monitoren van spanning en stroom (in geval van bijvoorbeeld PV-panelen), dan is dat ook mogelijk. Onze LHi110 kan ingezet worden voor het meten van spanning en stroom of het uitlezen van werkelijke meterstanden.

Neem contact met ons op voor meer informatie (verkoop@wms.nl of 0515 575 222).Terug naar het nieuws overzicht