NOM-keur, EPV, BENG

 

Hoe weet je of een woning of gebouw werkelijk voldoet aan het predikaat NOM-keur (Nul-Op de-Meter) of aan de EPV-eisen (Energie Prestatie Vergoeding). Theorie en praktijk blijken nog al eens verschillend te zijn. Daarbovenop komt vervolgens nog het gebruiksgedrag van de bewoner.

In nagenoeg alle gevallen is het wenselijk of zelfs noodzakelijk de verschillende energiestromen en opwekkingen te meten. Daarnaast moeten deze meetgegevens nog eens verwerkt worden en is inzicht in de verbruiksmomenten nodig. Vervolgens komt dan nog het informeren van de gebruiker en het motiveren tot gedragsverandering.

Dit alles kan relatief eenvoudig verzorgd worden, echter lang niet altijd via één partij. Ook wij bieden niet alle oplossingen onder één dak, echter wel de mogelijkheid om alles samen te brengen.

De benodigde energiemeters om de verbruiken te registreren, afstanduitlezing en datacollectie en vervolgens het beschikbaar stellen van de meetdata aan derden via zogenaamde API's worden allemaal door ons verzorgd. Het visualiseren van de data bieden wij op dit moment nog niet, hier zijn ondertussen mogelijkheden gecreëerd met derden.