Legionella preventie

 

Temperaturen registreren en bijhouden kan met verschillende toestellen via wM-Bus (OMS) of LoRaWAN. De temperaturen worden weergegeven via WebMon Visual of Colibird.

 

WebMon Visual

Visual is een webaplicatie voor technisch beheerders, managers, energieconsultants enz., dat kan worden gedownload en vervolgens lokaal op uw computer kan draaien. Het voert continue bewaking van het binnenklimaat in het gebouw uit, waardoor het hulpmiddel zeer effectief is in de strijd tegen legionella. Dit betekent dat u een volledig en gedetailleerd overzicht van de toestand van het systeem en de eventuele risico's binnen het gebouw krijgt en snel een analyse met geïnterpoleerde meetgegevens in grafieken en tabellen kunt genereren. Voor Visual is het nodig dat op afstand uitleesbare meters (Futura Comfort+ of Elvaco temperatuur meters) zijn geïnstalleerd.

 

Colibird

Colibird is een webaplicatie welke nog meer geschikt is voor dit doel, met name vanwege de notificaties zodra een temperatuur een grenswaarde overschrijdt. Zie de mogelijkheden van de software hier: Colibird