Visualisatie energieverbruiken

 

De visualisatie van de gegevens van het gebouw is een groot deel van het tastbaar maken van het optimaliseren, verminderen en zichtbaar maken van de omstandigheden van het binnenklimaat. Als beheerder of installatie adviseur krijgt u toegang tot visuele informatie over zowel de vochtigheid als de temperatuur in het gebouw. U bent er daardoor van verzekerd dat de bewoners in een gezonde omgeving wonen, terwijl u de mogelijkheid heeft om ongewenste elementen in het binnenklimaat te ontdekken.

Als energie-adviseur krijgt u toegang tot visuele informatie over het effect van verschillende energie-renovatieprojecten door middel van vochtigheids- en temperatuurgegevens. Zo kunt u als consultant altijd bewijzen laten zien van het gunstige effect van het werk dat u heeft uitgevoerd.

Tenslotte kunt u als aannemer eisen dat wordt gedocumenteerd dat het werk onder de juiste omstandigheden is uitgevoerd en kunt u het effect van de uitgevoerde werkzaamheden zien – met name bij energie-renovatieprojecten.

Deze visualisatie kan op verschillende manieren worden bereikt: 

 

WebMon

WebMon is een web-gebaseerde applicatie, waarin administrateurs toegang hebben tot de gegevens over vochtigheid en temperatuur van de Brunatameters door middel van rapporten of de installatie van alarmen. Hierdoor kunt u inzicht krijgen over de omstandigheden van het binnenklimaat van het gebouw. U krijgt een snelle en optimale weergave van alle meters in het gebouw. Met WebMon kunt u de gegevens bewaken tot op meterniveau. Voor WebMon is het nodig dat het gebouw op afstand uitleesbare meters heeft.

 

WebMon Visual

Visual is een desktopprogramma voor administrateurs, verwarmingsmanagers, energieconsultants enz., dat kan worden gedownload en vervolgens lokaal op uw computer kan draaien. Het voert continue bewaking van het binnenklimaat in het gebouw uit, waardoor het hulpmiddel zeer effectief is in de strijd om de staat van het gebouw inzichtelijk te maken en het binnenklimaat te verbeteren. Dit betekent dat u een volledig en gedetailleerd overzicht van de toestand van het systeem en het binnenklimaat in het gebouw krijgt en snel een analyse met geïnterpoleerde meetgegevens in grafieken en tabellen kunt genereren. Voor Visual is het nodig dat op afstand uitleesbare meters zijn geïnstalleerd.