Projecten

Markthal te Rotterdam Markthal te Rotterdam

De Markthal is voorzien van de warmtemeters Sharky775. Alle 228 appartementen en bedrijfsruimten worden middels slechts 2 ontvangstpunten vanuit de hal uitgelezen. Diep in de kelders is nog een ontvangstpunt voor enkele van de groepsmeters en koelinstallaties aldaar.

De Markthal te Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal, gesitueerd tussen de straten Binnenrotte, Hoogstraat en Blaak. De opening vond op 1 oktober 2014 plaats door koningin Máxima.

Blokhuispoort te Leeuwarden Blokhuispoort te Leeuwarden

Het voormalig Huis van Bewaring wordt thans volledig omgebouwd tot cultureel centrum en de warmte wordt hier middels diverse warmtemeters Sharky775 en warmtekostenverdelers Futura+ gemeten.

De Blokhuispoort is een cultureel centrum dat gevestigd is in een oude gevangenis. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven die hier gevestigd zijn. In een inspirerende omgeving werken rond de 100 creatievelingen apart van elkaar maar ook vaak samen. Er worden prachtige producten gemaakt en bijzondere diensten geleverd. Op dit moment wordt er druk verbouwd. Er is al een gedeelte af namelijk; Cellenblok H, hier vind je ook verschillende winkeltjes. Daarnaast vind je er een cafe waar je kunt lunchen, een bakje doen en terecht kunt voor een drankje, zijn er regelmatig evenementen en is er een poppodium waar elke vrijdagavond jong talent speelt.

De Gunsele te Eindhoven De Gunsele te Eindhoven

Ons eerste complex waar we de ultrasonore warmtemeters Sharky773 hebben toegepast.

Runcvoorthof I te Merksem (Antwerpen) Runcvoorthof I te Merksem (Antwerpen)

Een appartementencomplex in een van de voorsteden van Antwerpen bemeterd met Brunata Futura+. Ook hier is het netwerk aangebracht zodat de meters dagelijks via Brunata WebMon uitgelezen kunnen worden.

Pieter Vreedeplein te Tilburg Pieter Vreedeplein te Tilburg

Een nieuw winkelcentrum met alleen grootschalige winkels in het centrum van Tilburg. Het gehele winkelcentrum is voorzien van warmtemeters geschikt voor warmte en koude (gecombineerd systeem) en dataloggers van EnergyICT (later Elster en tegenwoordig onderdeel van Honeywell). In het complex zijn ruim 20 winkels aangesloten en is ruim 1000 meter voedingskabel en bijna 2500 meter ethernetkabel aangebracht.

Piet Heinplein te Den Haag Piet Heinplein te Den Haag

Een appartementencomplex in het centrum van Den Haag bemeterd met Brunata Futura+. Onlangs is ook hier het netwerk aangebracht zodat ook hier de meters dagelijks via Brunata WebMon uitgelezen kunnen worden.

Parkflat Nieuw Beerschoten te Zeist Parkflat Nieuw Beerschoten te Zeist

Het eerste gebouw dat wij uitgerust hebben met de nieuwste radiografisch uitleesbare meters Brunata Futura+.

Hoog Catharijne te Utrecht Hoog Catharijne te Utrecht

Een van onze meest omvangrijke klussen. Hier is door ons een volledig datacollectiesysteem van EnergyICT (later Elster en tegenwoordig onderdeel van Honeywell) geïnstalleerd. Het betreft hier zo'n 200 winkels en diverse kantoor- en woongebouwen.

In eerste instantie werden alle energiemeters via pulsen uitgelezen en via het lokale Wifi-netwerk verzonden naar het Energie Management Systeem, later hebben we het gehele project nogmaals bezocht en omgebouwd zodat alle meters nu middels M-Bus uitgelezen worden en volgt de communicatie nu deels ook via GPRS.

Het Heiligen Geest Gasthuis te Groningen Het Heiligen Geest Gasthuis te Groningen

Verschillende gebouwen op een centraal ketelhuis in het centrum van Groningen. Hier wordt eveneens alleen de warmte gemeten middels de Brunata Futura+.

Sint Anthony Gasthuis te Leeuwarden Sint Anthony Gasthuis te Leeuwarden

Het Nieuw Sint Anthony Gasthuis; verschillende gebouwen op een centraal ketelhuis. Hier wordt de warmte gemeten middels de Brunata RMK87.

Het Boshuisen Gasthuis te Leeuwarden Het Boshuisen Gasthuis te Leeuwarden

Een woongemeenschap in een klein hofje alleen voor vrouwen. Hier wordt door ons de warmte gemeten middels de Brunata RMK87.

De woningen aan dit pittoreske hofje zijn alleen bestemd voor vrouwen vanaf 45 jaar. Deze voorwaarde is vastgelegd in het oorspronkelijke reglement van de Stichting Boshuisen Gasthuis. De woningen liggen aan een hofje vlakbij de Grote Kerk midden in het historisch centrum van Leeuwarden. De woningen liggen in een U-vorm, met in de midden de binnentuin. Het hofje wordt al vele jaren gebruikt als locatie voor trouwfoto's.

Het gasthuis werd in 1652 gesticht door Anna van Eysinga (1594-1655), lid van de adellijke familie Van Eysinga. Ze was de weduwe van Philip van Boshuizen. Op de zijmuren van de buitenpoort staat het opschrift: Het geen hier staet, uijt nijt oft haet doch niet beschout. Tot armoedts hulp en weduws troost is het geboudt. Destijds gebouwd dus als onderkomen voor arme weduwen. De dames mochten wel gasten ontvangen, maar hun bezoek mocht niet blijven overnachten. De poort bevond zich tot 1830 in de ringmuur van het Jacobijnerkerkhof.

De Leuvensehof te Nijmegen De Leuvensehof te Nijmegen

Een van onze laatste radiografische projecten met de Minometer M5. In totaal zijn hier ongeveer 500 radiografische warmtekostenverdelers gemonteerd, tegenwoordig Futura+.

Het Wavopark te Wassenaar Het Wavopark te Wassenaar

Het eerste sociale woningbouwproject in Nederland, gesticht door Wilhelmina Alida van Ommeren. Hier wordt door ons de warmte, gas en elektra gemeten.

De Brandaris te Zaandam De Brandaris te Zaandam

Het tweede project uit de reeks Duurzaam Bouwen, en tevens ons grootste complex. Hier hebben wij ± 1900 radiografische warmtekostenverdelers, 384 radiomodules voor koudwater- en warmwatermeters gemonteerd. In 2009 omgebouwd naar Brunata Futura+ en Brunata ClickOn+.
Daarnaast worden de hoofdmeters van een van de ketelhuizen via een M-Bus systeem uitgelezen.

De Muntflats te Heerenveen De Muntflats te Heerenveen

Ons eerste radiografische project. In 1998 zijn hier ongeveer 1050 radiografische warmtekostenverdelers type Minol Minometer M5 gemonteerd. Tussen 2008 en 2010 zijn de gebouwen omgebouwd naar de Brunata Futura+. Destijds DriveBy, tegenwoordig Fixed Network.

 Flatgebouw Duinwijck te 's-Gravenhage Flatgebouw Duinwijck te 's-Gravenhage

Statig complex aan een van de grotere lanen van Den Haag. In 2005 zijn de oude kostenverdelers Clorius CL48 vervangen door de Brunata RMK87.